T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / ADİLCEVAZ - Aydınlar Ortaokulu

Tarihçe

Okulumuz 1956 yılında yapılmıştır ve aynı yıl eğitime başlamıştır. İlk defa 24 erkek 12 kız olmak 36 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. A2 tipi yapısıyla bir derslik bir bitişik lojmandan ibarettir. 1957 yılından itibaren köy nüfusu hızla artmış mevcut yapı ihtiyaca cevap vermemiştir. 1971 yılında eski okulun bitişiğine yeni bir derslik yapılmıştır. 1978 yılında başka bşr bina olmadığından ilkokul binasının içerisinde ortaokul açılmıştır, daha sonraki yıllarda gerek derslik yetersizliği gerekse diğer nedenlerden dolayı ortaokul kapatılarak Ahlat YİBO´ya nakledilmiştir.

              Okulumuz 1993 Yılında şimdi içinde bulunduğumuz yeni binasına taşınmıştır. Eski okul binası da yıkılarak yerine Dünya Bankası destekli iki tane derslik yapılmıştır. Aynı zamanda derslik yetersizliğinden çok amaçlı salon ikiye bölünerek derslik yapılmıştır. 2001 yılında Dünya Bankası destekli iyileştirme fonu projesi kapsamında yapılan proje ile tekrar çok amaçlı salon onarılarak kendi imkanlarımızla işler hale getirilmiştir. Projeyle okulumuza çok amaçlı salon, projeksiyon cihazı, bilgisayar, video, 200 adet plastik sandalye vs. malzemeler kazandırılmıştır. 2006-2007 Eğitim-Öğretim yılında Okulumuzun Bilişim Teknolojileri Sınıfı hizmete girmiştir. 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılı başlangıcında eski okul binasının olduğu yerde eski Sağlık Evinin onarılması ve eski lojmanlarında onarılmasıyla bu blokta 2 şube anasınıfı ve 6. 7. ve 8.Sınıflar olmak üzere 8 şubemiz burada eğitim-öğretimi sürdürmektedir.

             2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında 4+4 eğitim sisteminin uygulanmasıyla okulumuz tek binada ikili eğitime geçmiştir. 1,5 yıl aradan sonra yeni yapılan ilkokul binasının faaliyete geçmesiyle birlikte İlkokul ve Ortaokul yeni binaya taşınarak eğitim ve öğretime 2´li öğretim olarak devam etmiştir. Bu arada Ortaokul binası güçlendirmeye alınarak 2013-2014 yılı Aralık ayında Ortaokula devredilmiştir. Okulumuz halen güçlendirilmiş müstakil binasında eğitim ve öğretime devam etmektedir. 

             Yenilenen Halı Sahasından, Yeni Teknoloji ile İnternet hizmeti veren Çağdaş Bilişim Teknolojileri Sınıfı ile Fen ve Teknoloji Sınıfı olarak kullanılmak üzere yapılan Fen Laboratuvarı hazır durumdadır. Öğretmenler odasından yeni açılna mescit ve yenilenen idari odalara kadar Okulumuz modern ve çağdaş eğitime ayak uydurarak yoluna hızla devam etmektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.10.2018 - Güncelleme: 14.10.2018 17:15 - Görüntülenme: 573
  Beğen | 0  kişi beğendi